woensdag, maart 22, 2006

Maiskoekjes


Lonny mag dan wel boeken hebben geschreven over de Indonesische keuken maar
onderstaand receptje heeft die klapperjavaan niet in zijn boekoe makan.

Komtie dan: Fauby's maiskoekjes:

Doe 1 thee kopje maizena in een beslag kom. Voeg de eieren toe en roer het geheel door
tot een egaal papje. Pers de teentjes knoflook in dit beslag. Snipper de uit zeer fijn en doe dit ook
in de kom. Zout, peper, piri-piri en ketjap naar smaak toevoegen. Aardappels (eerst koken),
prakken en toevoegen aan het beslag. Doe de bloem erbij en zorg dat het een egaal geheel blijft.
Indien het te droog wordt kan wat bier worden toegevoegd. Mais toevoegen nadat deze is uitgelekt. Doe de garnalen erbij (als je die lust). Snijdt de bieslook fijn en voeg dit ook toe aan het beslag. Het geheel dient smeuig te zijn. Maak olijf- of slaolie warm. Indien de olie warm genoeg is, kleine schepjes (theelepel) van het beslag in de olie doen. De koekjes goudbruin bakken!

Benodigdheden:
2 ons garnalen
klein blikje mais
2 eieren
2 tot 3 grote aardappelen
1 grote ui of enkele sjalotten
4 tenen knoflook
1/2 bosje bieslook
1 thee kopje maizena
2 thee kopjes meel(bloem)

1 opmerking:

Phred_d zei

Selamakan Makan!